Het logo van het Theater Virus Festival, waar Theater aan de Schie ook een bijdrage aan leverde.
Volledig scherm
Het logo van het Theater Virus Festival, waar Theater aan de Schie ook een bijdrage aan leverde. © Theater aan de Schie

Theater aan de Schie stopt met Theater Virus Festival nu heropening nadert

Omdat alle tijd en energie bij de theaters nu gestoken wordt in de heropening, stopt het online initiatief Theater Virus Festival. Zo ook het Schiedamse Theater aan de Schie. 

Het Theater Virus Festival was gedurende de sluiting wekelijks te zien op vrijdagavond. Artiesten traden op vanuit hun eigen huiskamer en dit was voor theaterliefhebbers live te volgen via internet. Grote namen hebben meegewerkt aan het festival, onder wie Stef Bos, Sjaak Bral, Het Groot Niet Te Vermijden en Bert Visscher.

Het Theater Virus Festival was een initiatief van Theater aan de Schie, De Goudse Schouwburg, het Atlas Theater, Theater het Kruispunt en Theater De Leest. De deelnemende theaters kijken terug op een geslaagd project waarmee het toch mogelijk is geweest om tijdens de sluiting artiesten een podium te bieden en in contact te blijven met het publiek. 

Belangstelling

De belangstelling bleek groot, maar gezien de versoepelingen kunnen de theaters binnenkort weer open en vinden de culturele instellingen het niet meer passend om theateroptredens gratis online te zetten. Alle ontwikkelingen omtrent de heropening zijn te volgen via de website van Theater aan de Schie.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen