De toekomst van de Argos Mobiel is onzeker na het wegvallen van een subsidie.
Volledig scherm
De toekomst van de Argos Mobiel is onzeker na het wegvallen van een subsidie. © Roel Dijkstra

Toekomst Argos Mobiel ongewis na wegvallen subsidie: ‘Voorlopig blijven we rijden’

Het is onduidelijk of de razend populaire Argos Mobiel in Vlaardingen kan blijven bestaan: de provincie Zuid-Holland gaat niet akkoord met een nieuwe subsidie. De karretjes zijn voorlopig nog wél te gebruiken.

De vervoersservice van zorgverlener Argos is met name een uitkomst voor ouderen: die worden voor 1,50 euro vóór de deur van hun afspraak afgezet. Argos Mobiel is actief in Schiedam en Vlaardingen. De dienst verzorgt zo'n duizend ritjes per week.

Of de service in Vlaardingen blijft bestaan, is de vraag nu de provincie Zuid-Holland geen groen licht geeft voor een subsidie van 50.000 euro. ,,Dat geld hebben we hard nodig, zo simpel is het”, meldt een woordvoerster van Argos.

‘We blijven voorlopig rijden’

De dienst blijft tot nader order te gebruiken. ,,Het is écht niet zo dat we morgen ineens dicht zijn. Zo gaan we niet met mensen om. Ook de knipkaartjes blijven gewoon geldig.” De verwachting is dat de geldkraan in Schiedam open blijft.

Vlaardingen staat sinds eind vorig jaar onder preventief toezicht van de provincie. Dat komt door het miljoenentekort op de begroting. Het houdt in dat de provincie meebeslist over financiële keuzes.

De gemeente heeft nog geprobeerd de provincie op andere gedachten te brengen, omdat zij voor nóg hogere kosten vreest. ,,Mogelijk leidt dit tot een stijging van de kosten van de regiotaxi met ruim 50.000 euro. De provincie meent dat dit onvoldoende hard valt te maken. Hoewel het definitieve besluit van de provincie nog moet komen, gaan we ervan uit dat het besluit niet verandert.”

  1. Schiedammers gaan met prikstok afval te lijf en helpen elkaar via speciaal telefoonnummer
    PREMIUM

    Schiedam­mers gaan met prikstok afval te lijf en helpen elkaar via speciaal telefoon­num­mer

    Het begon allemaal met de vraag van een bewoner die graag een prikstok wilde om zijn stoep schoon te houden tijdens de coronacrisis en daarmee de mensen van afvalinzamelaar Irado te helpen. Inmiddels heeft Joost Krop (foto) van Buurtwerkplaats Oost in Schiedam er veertien uitgedeeld, met daarbij handschoenen en vuilniszakken, bij mensen die zich hiervoor in willen zetten. ,,Ik heb er 50 gekregen van Irado'', vertelt hij. ,,Maar als we er meer nodig hebben, is dat geen probleem.''

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen