Volledig scherm
Het ingezaaide stuk in Holy. © RKC Waalwijk

‘Tovermiddel’ laat het gras groeien, Holy wordt langzaam stukje groener

Het experiment met een nieuw mengsel van graszaad, meststoffen en water lijkt zijn vruchten af te werpen in Vlaardingen. Het eerste ingezaaide stuk aan de Holysingel, tussen de A20 en de Dillenburgsingel in de wijk Holy, wordt langzaam een stukje groener.

,,We zijn voorzichtig positief", meldt een woordvoerder van de gemeente Vlaardingen. ,,De eerste grassprieten komen uit de grond, maar we juichen nog niet te vroeg. Het is nog even afwachten of het ook echt de mooie, groene grasmat wordt waar we naar zoeken."

Begin deze maand werd het 'tovermiddel' voor het eerst gezaaid aan de Holysingel. De gemeente experimenteert de komende weken met deze manier van inzaaien. Het middel moet de groei van gras bevorderen op plekken waar de grassprieten niet snel genoeg, of zelfs helemaal niet groeien. Dat komt onder meer door een te lage grondwaterstand.

Als de proef geslaagd blijkt, bestaat de mogelijkheid dat het bijzondere mengsel vaker wordt ingezet in de haringstad. ,,Er zijn nog geen andere plannen voor het toepassen van hydro seeding. Maar als blijkt dat het resultaat er goed uitziet, kan het vaker worden ingezet op plekken die moeilijk groen te krijgen zijn. Het is zeker het overwegen waard.''

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Waterweg en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen