Volledig scherm
Ter illustratie. © Persbureau van Eijndhoven

Tragisch ongeval? Justitie zegt 'moord'

De dood van zijn vrouw was volgens Maaslander Maurice R. (50) een tragisch ongeval. Justitie denkt daar anders over en vervolgt de man voor moord. Donderdag dient de rechtszaak in Den Haag.

De tragische gebeurtenis dateert van juni 2017. Buren van Maurice en zijn vrouw Judith hoorden 's nachts een klap. Toen later in de vroege ochtend politiewagens voor de woning aan de Ingeland stonden, vreesden ze iets ernstigs.

Agenten vonden Judith onder aan de trap. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd, waar ze enkele dagen later bezweek aan haar verwondingen. Ze overleed ten gevolge van een schedelbasisbreuk en hersenletsel. Maurice zat toen in voorlopige hechtenis.

Hij wordt ervan verdacht zijn vrouw (45) te hebben omgebracht. Hij ontkent en verklaart dat Judith van de trap moet zijn gevallen. De tienerdochter van het echtpaar bleef de aanblik van haar zwaar gewonde moeder bespaard. Ze bezocht op het moment van de fatale gebeurtenis een feest. Bij de omwonenden is bekend dat het stel vaak onder invloed was van alcohol. Vaak werd er 's avonds ruzie gehoord.

Opmerkelijk is dat een buurvrouw de bewuste zaterdagavond rond half twaalf een bons hoorde en daarna Maurice buiten een sigaretje zag roken. Pas tegen half twee sloeg hij alarm. Tegen geschrokken buren vertelde hij zijn vrouw niet meer wakker te hebben kunnen krijgen.

Justitie stelt, na forensisch onderzoek, dat Judith met een hard voorwerp op haar hoofd is geslagen en daarna van de trap moet zijn geduwd. De advocaat van Maurice vecht dat scenario met succes aan tijdens een voorbereidende rechtszaak en krijgt zijn cliënt op vrije voeten. Maurice mag het proces in vrijheid afwachten.

De raadsman heeft een patholoog in de arm genomen en die concludeert dat een val van de trap 'zeker niet uitgesloten mag worden'. Voor de advocaat is de twijfel reden om Maurice vrij te laten. De rechtbank willigt het verzoek tot vrijlating in. Extra onderzoek moet duidelijkheid geven over de dood van Judith.

Donderdag dient de rechtszaak en wordt bekend wat de uitslag van het onderzoek is.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen