Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Twee verdachten van schietpartij in Schiedam blijven in cel

De twee mannen die ervan worden verdacht betrokken te zijn bij een schietpartij op 25 januari vorig jaar, blijven achter slot en grendel. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam gisteren bepaald. De zaak wordt op 28 februari inhoudelijk behandeld.

Wat zich precies heeft afgespeeld voorafgaand aan de schietpartij in de woning aan de Rozenburgsestraat in Schiedam, is nog onduidelijk. Vast staat dat een 48-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is beschoten, vastgebonden en dat een van zijn vingers met een tang is bewerkt, waardoor hij blijvend letsel heeft. Toch moeten er later deze maand nog vier getuigen worden gehoord door de rechter-commissaris.

Maximo de L. (42) en Randolph L. (53) worden verdacht van betrokkenheid bij de gepleegde feiten. Al verklaarde eerstgenoemde tijdens een eerdere zitting dat zijn mede-verdachte 'niets met de zaak te maken heeft', ook al was hij aanwezig in de woning.

Ernstige feiten

Randolph L. herhaalde die woorden gisteren en beloofde zich aan alle eventuele voorwaarden te houden. Zijn advocaat pleitte ervoor zijn hechtenis te schorsen, maar daar ging de rechtbank niet in mee. ,,Het gaat hier om ernstige feiten. Wij zien nog voldoende feiten en gronden om hem vast te houden'', aldus de voorzitter.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen