Twee zwaar verwaarloosde hondjes gedumpt in Beatrixpark: dit doet zo'n pijn

VIDEOWandelaars hebben gistermiddag twee zwaar vervilte Shih Tzu's gevonden, die amper nog konden bewegen. De hondjes zijn gedumpt in het Beatrixpark in Schiedam. De dierenpolitie onderzoekt de herkomst van de honden. De hondjes zijn inmiddels van hun vervilte vacht bevrijd. 

Het dierenopvangcentrum Vlaardingen had vanmorgen een déjà vu. Vorig jaar werd het zwaar verwaarloosde hondje Bob gevonden, dat ook een vacht had vol klitten. Bob heeft zijn naam te danken aan zijn vervuilde dreadlocks en ook deze beestjes waren er ernstig aan toe, volgens Carmen Silos van de dierenbescherming. ,,Je mond valt open. Het waren twee look-alikes. Het was minstens zo erg als bij Bob. Ze zaten los op een plastic tas, maar konden amper nog bewegen. Dat doet door alle klitten heel erg pijn. Het is bijna een jaar geleden dat Bob werd gevonden. Hoe kan dit nou weer gebeuren?’’, vraagt Silos zich verbaasd af. 

Het gaat om een mannetje en vrouwtje. De honden zijn allebei duidelijk al jaren niet geborsteld of getrimd. Vooral bij het reutje is de kop haast niet te onderscheiden van de staart. ,,Hoe is het toch mogelijk dat mensen het zo ver laten komen’’, vraagt Silos zich af. Een dierenarts heeft het tweetal vanmiddag direct geschoren. 

De tekst loopt verder onder de foto. 

Volledig scherm
De gedumpte Shih Tzu's. © dierenbescherming
Quote

Ze zaten los op een plastic tas, maar konden amper nog bewegen. Dat doet door alle klitten heel erg pijn.

Carmen Silos, dierenbescherming

,,Wij hebben uiteraard gezorgd dat deze honden van hun zwaar vervilte en naar pies en poep ruikende vacht zijn verlost. Maar er moet meer gebeuren. Ook de gebitjes van de beide honden zijn heel erg slecht. Deze zullen we ook zo snel mogelijk moeten saneren en dan is het te hopen dat we niet alle tanden en kiezen hoeven te trekken. We geven ze alle aandacht en zorg die ze nodig hebben’’, aldus Silos. 

Volledig scherm
Het hondje. © Dierenopvangcentrum Vlaardingen

De tekst loopt verder onder de foto.

Medewerkers van het asiel hebben de hondjes tijdelijk Dread en Lock genoemd. Silos: ,,Maar geen nood. Een eventuele nieuwe eigenaar mag straks een nieuwe naam verzinnen.’’

Het dierenopvangcentrum probeert samen met de dierenpolitie meer te weten te komen over de Shih Tzu's en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden via: info.vlaardingen@dierenbescherming.nl

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen