Volledig scherm
Stuart Markiet. © Privéfoto

Tweelingbroers Kevin en Melvin gaan jarenlang cel in voor doden van oom Stuart Markiet en dumpen lichaam

De Rotterdamse tweelingbroers Kevin en Melvin (28) zijn schuldig bevonden aan de doodslag op hun 41-jarige oom Stuart Markiet uit Schiedam in 2015. De rechtbank heeft hen 12 jaar gevangenisstraf opgelegd. Er was ook 12 jaar tegen de broers geëist.

Volgens de rechtbank kon niet bewezen worden dat de broers al langer van plan waren Stuart om het leven te brengen. Daarom was er geen sprake van moord, maar doodslag. De fatale uitspatting van geweld moet naar het oordeel van de rechtbank in een opwelling zijn gebeurd. 

Markiet, vader van drie jonge kinderen, was in april 2015 door zijn ex als vermist opgegeven. Twee weken later werd het stoffelijk overschot van de man bij Rozenburg uit het water van de Nieuwe Waterweg gehaald en bleek dat hij door een misdrijf om het leven was gekomen. 

Al snel kwamen de broers in beeld als verdachten, maar ze bleken te zijn ondergedoken in Zuid-Amerika. Uiteindelijk keerden ze, afzonderlijk van elkaar, uit eigen beweging terug naar Nederland en konden ze worden aangehouden.

Slechte verstandhouding 

De neven hadden een slechte verstandhouding met hun oom. Ze konden het niet waarderen dat hij een buitenechtelijke affaire met hun stiefmoeder had. In haar woning in Rotterdam kwam het vier jaar geleden tot een confrontatie die volledig uit de hand liep. Stuart Markiet werd met een klauwhamer op zijn hoofd geslagen en tegen zijn bovenlichaam geschopt. Daarbij liep hij een klaplong op die hem fataal is geworden. 

Markiets lichaam werd in de kofferbak van een auto gegooid en later in de Nieuwe Waterweg gedumpt. Na het misdrijf werd de kamer waarin Stuart werd omgebracht voorzien van onder meer nieuwe vloerbedekking om sporen te weg te werken.

De broers hebben altijd ontkend iets met de dood van hun oom te maken te hebben. Ze waren vanmiddag niet bij de uitspraak van de rechtbank.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen