Volledig scherm
PREMIUM
Een metrotoestel van vervoersbedrijf RET passeert de overweg Schenkelsdijk tijdens een schouwrit. De testritten voor het traject Hoekse Lijn worden uitgevoerd om de berijdbaarheid van de lijn en de voertuigbeveiliging te testen. © ANP

Uitgesteld werk Hoekse Lijn gaat nu wél van start

Ter voorbereiding op de spoorverlenging van de Hoekse Lijn worden er de komende weken flink wat werkzaamheden uitgevoerd rondom de Strandweg.

Het werk werd in maart uitgesteld in verband met het strandseizoen. Maar het projectbureau gaat op maandag 2 september nu toch echt van start. Er staan allerlei activiteiten gepland, zoals het verwijderen van groen langs het tracé van de spoorverlenging, het aanleggen van paddenschermen en het werk aan de Badweg en Zeekant.

 1. SEH bij Franciscus Gasthuis en Vlietland weer open na technische storing, operaties worden weer opgestart
  Update

  SEH bij Franciscus Gasthuis en Vlietland weer open na technische storing, operaties worden weer opgestart

  Patiënten van het Franciscus Gasthuis en Vlietland in Rotterdam en Schiedam konden vanmiddag enkele uren niet op de spoedeisende hulp van de twee ziekenhuizen terecht vanwege een technische storing na een netwerkupdate. Zij werden met klem doorverwezen naar andere ziekenhuizen in de regio. Operaties die tijdelijk waren uitgesteld, worden nu weer hervat. Patiënten kunnen ook weer terecht bij de spoedeisende hulp.
 2. Kindermisbruiker Ahmad S. (50) in cel aangehouden voor deelname terreurgroep

  Kindermis­brui­ker Ahmad S. (50) in cel aangehou­den voor deelname terreur­groep

  De veroordeelde kindermisbruiker Ahmad S. (50) is dinsdag door de politie in zijn cel in de Rotterdamse gevangenis De Schie opgepakt vanwege mogelijke deelname aan een Libische terreurgroep. De in Libië geboren Vlaardinger bezocht zijn geboorteland tussen 2011 en 2018 diverse malen. In de perioden dat hij in Nederland was, onderhield hij volgens justitie contact met terroristen in het Noord-Afrikaanse land.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen