Volledig scherm
© ANP

Unieke kans: figureren op de ferry Hoek van Holland met een Oscarwinnares

Castingbureau Multa Casting is op zoek naar figuranten voor de Franse film Le Quai de Ouistreham. Niemand minder dan Oscar-winnares Juliette Binoche speelt hierin de hoofdrol. De scènes spelen zich af op de ferry van Hoek van Holland naar Engeland.

De Franse film is gebaseerd op een prijswinnend boek van journaliste Florence Aubenas, die zich zes maanden lang stortte in het ‘leven van de armen’. Daarin staat het thema ‘onzekerheid van het bestaan door veel tijdelijk werk’ centraal. Een van die baantjes speelt zich af op een veerboot, vandaar de titel van de film: Het dok van Ouistreham. Op de boot worden verschillende scènes opgenomen waarvoor figuranten worden gezocht.

De boten vertrekken op 3 en 4 juni vanaf Hoek van Holland en varen het Kanaal over. Wie denkt even een bezoekje aan Engeland te kunnen brengen met een beetje zakgeld komt bedrogen uit. De figuranten komen namelijk niet aan wal, maar keren meteen terug naar Nederland. Daar komen ze een ervaring en 70 euro rijker 's ochtends weer aan. In de tussentijd kunnen de figuranten ieder op hun eigen cabine rekenen, wat eten en drinken, en van een mooie zonsopgang genieten. 

Maar er zal ook moeten worden gewerkt. Het bureau zoekt naast reguliere bootpassagiers ook naar ‘voetbalfans’ die ‘een woordje Engels dienen te spreken’. De film verschijnt volgend jaar op het witte doek. Aanmelden kan door te mailen naar info@multacasting.nl. 

Elke ochtend op de hoogte met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!