Volledig scherm
Het fietspad ter hoogte van de kruising Drijver/Westlandseweg is hersteld. © DIJKSTRA, ROEL

Valpartijen door droogte, Maassluis pakt losliggende tegels aan

De gemeente Maassluis brengt momenteel in kaart op welke plekken losliggende tegels voor problemen zorgen. Begin deze week werd na een klacht al het fietspad ter hoogte van de kruising Drijver met de Westlandseweg hersteld.

Een man ging hier dusdanig hard onderuit dat hij zijn armen, benen, schouder en voeten behoorlijk bezeerde. Ook zijn scooter raakte beschadigd. Zijn klacht werd gehoord. Het probleem is inmiddels hersteld, de losliggende tegels liggen weer vast.

Maar daar blijft het niet bij. ,,We brengen momenteel in kaart op welke plekken deze problemen zich nog meer voordoen'', vertelt een gemeentewoordvoerster. ,,Waar onmiddellijk actie is geboden, doen we dat. Maar we kijken ook naar duurzame oplossingen.''

Droogte

Op verschillende plekken in Maassluis zijn door de droogte van de afgelopen periode de tegels op fiets- en voetpaden losgeraakt. Hierdoor kunnen ze scheef komen te liggen, ontstaan gleuven en kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. De bestrating wordt altijd aangelegd op een zandbed. Die moet een beetje vochtig zijn om de tegels goed op hun plek te houden. Door de droge periode is het vocht weggetrokken uit de ondergrond. De tegels zijn hierdoor los komen te liggen en gaan schuiven.

,,Wij maken zelf een ronde door de stad, maar roepen inwoners ook op alert te zijn en situaties aan te kaarten op onze website.” 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Waterweg en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen