Even een nieuwe deur op maat maken, eerder gesneuveld tijdens een woninginbraak. Ook daar draaien ze bij Tempel Bouw van directeur Hans van Brakel (op de voorgrond) hun hand niet voor om.
Volledig scherm
PREMIUM
Even een nieuwe deur op maat maken, eerder gesneuveld tijdens een woninginbraak. Ook daar draaien ze bij Tempel Bouw van directeur Hans van Brakel (op de voorgrond) hun hand niet voor om. © Frank de Roo

Van het timmeren van jenevervaten tot vastgoedpartij: dit eeuwoude bedrijf onderging flinke metamorfose

made in 010In 2050 moeten bijna 7 miljoen woningen en 1 miljoen andere gebouwen aardgasvrij zijn. Een monsterklus. Ook voor het team van Tempel Bouw, een van oorsprong Schiedams bedrijf dat eind augustus het 119 jarig bestaan viert. Want om bestaande gebouwen te verduurzamen, moet je isoleren. Een andere belangrijke werkverschaffer: alle schademeldingen vanwege het extremer wordende weer.

  1. Pieter bedacht zelf een houtgestookte oven om pizza's in te bakken. Nu gaan zijn ovens de wereld over
    PREMIUM

    Pieter bedacht zelf een houtge­stook­te oven om pizza's in te bakken. Nu gaan zijn ovens de wereld over

    Zijn eerste jaar aan de Design Academy Eindhoven haalde Pieter Städler (nu 34) zijn pizza's vooral uit het vriesvak. Nu grotendeels uit zijn eigen moestuin. De houtgestookte oven om het eigen geknede deeg in gaar te bakken, ontwikkelde hij vervolgens zelf. Jaren later staat hij aan het hoofd van Städler Made dat grossiert in allerlei slimme producten voor ‘kampvuur eten'.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen