Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Vechtende ouders Excelsior Maassluis voorlopig niet welkom

Excelsior Maassluis heeft de ouders van twee leden een terreinverbod opgelegd.  Zij waren onlangs betrokken geraakt bij een vechtpartij tijdens een jeugdwedstrijd. Voorlopig zijn ze niet meer welkom op de voetbalclub.  

,,We hebben alle partijen gesproken, zowel de ouders als ooggetuigen en komen tot de conclusie dat waar meerdere mensen vechten, er ook meerdere schuldigen zijn’’, legt voorzitter Gert-Jan Bunt uit. ,,Een maatregel is nodig, want dit had nooit mogen gebeuren.’’

Spijt

De vaders hebben spijt betuigd en de straf aanvaard. Hoe lang het verbod duurt, kan Bunt niet zeggen. ,,We gaan eerst eens kijken hoe dit de komende tijd uitpakt, maar voorlopig zijn zij niet welkom.’’

Burgemeester Arnoud Rodenburg van Midden-Delfland, waar Maasland onder valt, noemde de vechtpartij langs de lijn bij MVV’27, waarbij sommige kinderen huilend de kleedkamer ingingen, ‘ongehoord’. ‘Wat mij betreft krijgen de heren van mij een gebiedsverbod voor het voetbalveld en een cursus ‘doe-ff-normaal-langs-de-lijn’, als die zou bestaan’, schrijft hij in zijn weekboek, dat hij elke maandag online publiceert. ‘Mijn medewerkers openbare orde en veiligheid werken dit idee nu verder uit, aan de hand van de bestuursrapportage die de politie voor de burgemeester maakt’.

De wedstrijd tussen de JO11-teams (kinderen onder de 11 jaar) tussen Excelsior Maassluis en MVV’27 werd op 12 oktober gespeeld in Maasland.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen