Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Verdachte bootbranden blijft nu wel vastzitten

Driemaal is geen scheepsrecht voor Maaslander Ferass A. die wordt verdacht van een serie bootbranden in Maasland en Maassluis.

De 24-jarige jongeman werd tweemaal voorlopig vrijgelaten, maar schond telkens de voorwaarden die daaraan waren verbonden. Nu blijft hij in de cel tot het strafproces begint, besloot de rechter gisteren.

Justitie houdt A. verantwoordelijk voor een serie brandstichtingen op boten, aanlegsteigers en in loodsen. De misdrijven dateren van juni en juli vorig jaar.

De materiële schade was groot en volgens het Openbaar Ministerie hebben twee mensen bijna het leven gelaten door de branden. A. werd in juli 2018 voor het eerst opgepakt, toen hij op heterdaad werd betrapt.

Omdat een 'brandtechnisch onderzoek' langer op zich liet wachten, werd de Maaslander in januari voorlopig vrijgelaten met een enkelband om.

Hij mocht zich alleen niet Maasland vertonen en géén alcohol en drugs gebruiken.

Daar hield A. zich niet aan. Hij probeerde bij een test nog zijn urine te verwisselen, maar werd alsnog vastgezet. In augustus mocht hij opnieuw naar buiten en schond hij wederom de afspraken.

De zaak gaat vermoedelijk over drie maanden verder.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen