Volledig scherm
De politie rukte begin mei uit voor een steekpartij in Vlaardingen. © MediaTV

Verdachte van neersteken Vlaardingse moeder (36) drie maanden langer vast

De 54-jarige Hoekenees die eerder deze maand een Vlaardingse vrouw thuis en in het bijzijn van haar kinderen neerstak, blijft nog zeker 3 maanden vastzitten. Dat heeft de rechter bepaald. Justitie verdenkt hem van een poging tot moord, dan wel doodslag.

De steekpartij vond 3 mei rond 10.15 uur in de Paulus Buysstraat plaats. Het gebeurde in de huurwoning van het slachtoffer, waar ook kinderen aanwezig waren.

De eerste agenten arriveerden een kwartier later. Op dat moment kwam bij hen het bericht binnen dat een man zich had gemeld op het politiebureau, zo’n anderhalve kilometer verderop. Die man werd direct aangehouden.

Zeer waarschijnlijk gaat het om de ex van het 36-jarige slachtoffer. De toedracht van het steekincident ligt volgens de politie in de relationele sfeer. Het slachtoffer overleefde de aanval.

De dader drong de woning vermoedelijk via de achterzijde binnen. Buurtbewoners hoorden gerinkel van glas en constateerden uren later dat een raam was dichtgetimmerd. De politie wil een inbraak niet bevestigen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen