Volledig scherm
De twee mannen en vrouw lieten een bloedspoor achter. © Opsporing Verzocht

Verdachten dodelijke schietpartij Boomgaardstraat lieten meterslang bloedspoor achter

De politie is op zoek naar nóg een man en een vrouw die mogelijk betrokken zijn bij een dodelijke schietpartij in de Schiedamse Boomgaardstraat. Op 28 december werd hier een 26-jarige Rijswijker zwaargewond in een woning aangetroffen. Later overleed hij aan zijn verwondingen. 

Uit onderzoek van de politie blijkt dat na de schietpartij twee mannen en een vrouw wegliepen bij de woning. Mogelijk raakte een van hen gewond bij het incident, want  de politie vond een bloedspoor van 400 meter tot de Ooievaarsteeg, ter hoogte van de Schie. Op basis van dit bloedspoor heeft de politie een vluchtroute kunnen ontdekken én camerabeelden uitgekeken. De politie denkt dat de drie mogelijk vanaf de Ooievaarssteeg zijn opgepikt door een auto. De recherche wil ook weten wie de bestuurder van deze auto is. 

In deze zaak is op 14 januari al een 41-jarige Schiedammer aangehouden. Hij is de bewoner van de woning aan de Boomgaardstraat. De politie denkt dat hij een van de twee mannen is die met de vrouw de woning verliet en op camerabeelden staat. 

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen