Volledig scherm
Een arrestatieteam van de politie doet een inval in de bewuste woning aan de Ampèrestraat in Schiedam. © MediaTV

Verdachten Schiedamse horrorzaak blijven achter slot en grendel

De twee mannen die ervan worden verdacht vorig jaar zomer drie vrouwen ernstig te hebben bedreigd en mishandeld in een woning aan de Ampèrestraat in Schiedam, blijven nog zeker tot eind september achter slot en grendel. Dat heeft de rechtbank vandaag bepaald.

De drie vrouwen die aan het werk waren in een hennepkwekerij, zouden door de verdachten rond 25 juni 2018 zijn ontvoerd en in een woning aan de Ampèrestraat zijn vastgebonden en ernstig mishandeld. Zo zouden zij zijn geslagen en geschopt, zouden hun lichamen met messen bewerkt zijn, er brandende sigarettenpeuken op hun huid zijn uitgedrukt en zouden ook de haren van de vrouwen door de verdachten afgeknipt zijn.

Verder zouden de slachtoffers worden afgeslacht als zij de benen zouden nemen. ,,We hakken jullie hoofden af en snijden jullie aan stukken”, werd het trio in het vooruitzicht gesteld als zij zouden vluchten.

Zowel Ayoub O. als Muharrem K. ontkent iets met de zaak van doen te hebben. Toch zitten de mannen al sinds juni in voorarrest. Daarom pleitten hun advocaten er gisteren voor het proces in vrijheid af te wachten. De mannen willen hun leven weer oppakken. O. heeft zich al voor een opleiding ingeschreven die in september begint en K. kan weer aan het werk.

De rechtbank was echter een andere mening toegedaan. ,,Het blijven ernstige feiten waarvan de heren verdacht worden. Of zij ook daadwerkelijk veroordeeld worden, is een vraag die na de inhoudelijke behandeling beantwoord zal worden”, sprak de voorzitter.

Die inhoudelijke behandeling staat gepland voor 18 september. Begin september wordt de laatste getuige gehoord. Deze vrouw was een tijdlang niet traceerbaar, verbleef in Duitsland, maar is nu opgespoord. Daarna sluit het onderzoek.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Waterweg en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen