Een klein stukje van de wijk VOP, dat tegen het centrum aan ligt, kent al betaald parkeren. In de aan de linkerkant gelegen Mozartlaan kunnen automobilisten nog gratis parkeren. De laan is daarom geliefd bij veel bezoekers aan het centrum, die de auto daar neerzetten en vervolgens de Maassluissedijk (rechts) oversteken richting stadscentrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Een klein stukje van de wijk VOP, dat tegen het centrum aan ligt, kent al betaald parkeren. In de aan de linkerkant gelegen Mozartlaan kunnen automobilisten nog gratis parkeren. De laan is daarom geliefd bij veel bezoekers aan het centrum, die de auto daar neerzetten en vervolgens de Maassluissedijk (rechts) oversteken richting stadscentrum. © Roel Dijkstra

Verdeelde VOP-wijk houdt betaald parkeren nét buiten de deur: ‘Einde van de middag is er al nauwelijks plek’

Inwoners van een groot gedeelte van de Vlaardingse wijk VOP hielden de komst van betaald parkeren op het nippertje buiten de deur. Ook op straat zijn de meningen verdeeld. ,,Overdag is er genoeg parkeerplek in de wijk.”

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen