Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

VFC doet sigaret in de ban: ‘We hoeven niemand uit te leggen hoe slecht roken is’

Roken is vanaf 1 augustus, als het nieuwe voetbalseizoen start, niet meer toegestaan op het complex van VFC in Vlaardingen. Het sportpark van de vereniging is vanaf die datum volledig rookvrij.

De voetbalclub hangt de komende dagen borden op om mensen erop te attenderen dat het complex van de voetbalclub binnenkort volledig rookvrij is. Ook worden de asbakken verwijderd.

De vereniging vraagt leden mensen 'op vriendelijke wijze te attenderen op het rookverbod' als er door bezoekers onverhoopt toch op het complex wordt gerookt.

De club beseft dat het verbod reacties zal oproepen, maar stelt dat die zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid wil nemen en daarom het roken wil verbieden.

,,We hoeven niemand uit te leggen hoe slecht roken is'', verklaart het bestuur van de vereniging op de eigen website. ,,Het zou mooi zijn als mensen die al twijfelen om te stoppen met roken door deze maatregel de volgende stap zetten en er definitief mee ophouden."

Inmiddels hebben al zo'n duizend sportverenigingen in heel Nederland een rookverbod afgekondigd.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws in Waterweg en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen