Volledig scherm
Na een overval op de KPN-winkel in Gorinchem werden dinsdagmiddag vier verdachten aangehouden. © Fotopersburo Busink/Jeroen Verbueken

Vier jongeren aangehouden na gewapende overval

De politie heeft vier verdachten (van 21 tot 23 jaar) uit Rotterdam en Schiedam aangehouden, kort na een overval in Gorinchem gisteren. De verdachten werden na een achtervolging over de A15 nabij Rhoon klemgereden. Er is een vuurwapen in beslag genomen. 

De vier sloegen dinsdagmiddag kort na vijven hun slag bij de telefoonwinkel in een Gorcumse winkelstraat. Een voorbijganger zag drie mannen de winkel ingaan, het aanwezige personeel bedreigen en wegrennen. Daarna sloegen de mannen op de vlucht. Zo beschrijft de politie.

Met dank aan een oplettende getuige, die het kenteken van de vluchtauto doorspeelde aan de politie, konden agenten snel handelen. Na een achtervolging over de A15 werd de vluchtauto op de Groene Kruisweg in Rhoon klemgereden. Met getrokken vuurwapen werden de vier inzittenden uit de auto gehaald en aangehouden. De mannen zitten nog vast.

In de auto troffen agenten behalve de gestolen telefoons ook een vuurwapen aan. Zowel de telefoons als het wapen zijn in beslag genomen.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen