Desiree met burgemeester Edo Haan te midden van haar redders Timo, Sem, Daan en Bas (van links naar rechts). Vijfde redder Maurits volgde de uitreiking per videoverbinding.
Volledig scherm
Desiree met burgemeester Edo Haan te midden van haar redders Timo, Sem, Daan en Bas (van links naar rechts). Vijfde redder Maurits volgde de uitreiking per videoverbinding. © Peter Farla

Vijf Maassluise helden krijgen erespeld voor redden van Vlaardingse Desiree

Vijf jongeren uit Maassluis hebben de erespeld van de gemeente Maassluis ontvangen. Het vijftal krijgt de onderscheiding omdat zij vorig jaar tijdens de opening van het strandseizoen in Hoek van Holland het leven hebben gered van de 26-jarige Desiree uit Vlaardingen. 

 1. Wat heeft jouw club gedaan? Bekijk hier alle uitslagen en standen in het amateurvoetbal
  Met programma

  Wat heeft jouw club gedaan? Bekijk hier alle uitslagen en standen in het amateur­voet­bal

  De volle winst, een deling van de punten of - helaas - een nederlaag? Bekijk hieronder de uitslag van jouw favoriete ploeg én de resultaten en standen in alle (andere) klassen van het amateurvoetbal: van Jack’s League tot en met de vijfde klasse. Scroll door onderstaande widgets en kies de competities die je wenst.
  Oud-Beijerland, Barendrecht, Maassluis, Poortugaal, Schiedam, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Middelharnis, 's-Gravendeel, Vlaardingen, Berkel en Rodenrijs, Krimpen aan de Lek, Nieuwerkerk aan den IJssel, Spijkenisse, Hellevoetsluis
 2. Wat gebeurde er met het baggergoud? Op zoek naar in de Tweede Wereldoorlog verdwenen staven
  PREMIUM

  Wat gebeurde er met het baggergoud? Op zoek naar in de Tweede Wereldoor­log verdwenen staven

  Het zou een Netflix-serie kunnen zijn. Op de Nieuwe Waterweg, nabij Maassluis, explodeert 11 mei 1940 Loodsboot 19 op een Duitse zeemijn. Bij de berging werden 816 goudstaven opgedoken, die de Duitsers confisqueerden. Een aantal verdween op mysterieuze wijze. Robert van Heijst, wiens grootvader, Berend Geert Kreiter, de berging van het schip coördineerde, zit met raadsels die hij wil oplossen.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen