Volledig scherm
Het is niet voor het eerst dat er straten in Vlaardingen zijn overstroomd vanwege hoogwater. © Mediatv

Vlaardingen en Maassluis verwachten hoogwater en sluiten kades

UpdateDoor het verwachte hoogwater in Vlaardingen dreigen delen van de stad onder water te komen te staan. Daarom sluit de gemeente vanmiddag meerdere kades af. 

Tussen 12.00 en 16.30 uur zijn de Westhavenkade, Oosthavenkade, Maasboulevard en de Koningin Wilhelminahaven Noord- en Zuidoostzijde dicht. 

De gemeente verwacht rond 14.00 uur een waterstand van tussen de 2,10 en 2,25 meter boven NAP (Normaal Amsterdams Peil). 

Er worden borden geplaatst die aangeven dat op bepaalde plekken niet mag worden gereden of geparkeerd. Zo voorkomt de gemeente dat automobilisten worden verrast door het hoogwater. 

Maassluis

Ook in Maassluis wordt vanmiddag hoog water verwacht. Volgens de gemeente begint de loswal aan de Burgemeester de Jonghkade vanaf 12.00 onder te stromen. Om te voorkomen dat mensen hun voertuigen hier parkeren, wordt de loswal tijdelijk afgesloten. Wie zijn auto hier al heeft geparkeerd, kan de straat wel verlaten. 

Volledig scherm
De gemeente heeft de verwachte wateroverlast deels in kaart gebracht: de Koningin Wilhelminahaven loopt vermoedelijk flink onder water. © Gemeente Vlaardigen

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen