Volledig scherm
Er komen geen extra's aed's in Vlaardingen. © Reanimatie Netwerk Amersfoort

Vlaardingen gaat géén extra aed's kopen: 'Doe een reanimatiecursus'

De gemeente Vlaardingen trekt géén geld uit voor extra aed's in de wijken. Wel gaat het college de Vlaardingers aanmoedigen een reanimatiecursus te volgen.

Het financieren van lokale aed's ziet het stadsbestuur niet als zijn 'verantwoordelijkheid'. Zij merkt op dat het geen 'gemeentelijke taak' is.

Desondanks is het college van mening dat het 'spoedig ter plekke zijn van hulp bij hartproblemen mensenlevens kan redden'. Daarom gaat de gemeente in gesprek met onder meer schoolbesturen om hen te vragen aandacht te besteden aan EHBO en reanimatie. Ook doet zij 'een beroep op inwoners' om vooral zélf een cursus te volgen. Verder verplaatst zij, indien noodzakelijk, aed's zodat deze beter toegankelijk zijn in noodsituaties.

Het college wijst daarbij op het feit dat aed's niet per se makkelijk te gebruiken zijn. ,,Een training om te reanimeren is noodzakelijk om het apparaat goed te bedienen."

Quote

Een training om te reanimeren is noodzake­lijk om het apparaat goed te bedienen

Gemeente Vlaardingen

Volgens het Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen (GHOR) zijn in Vlaardingen in de eerste helft van vorig jaar 21 reanimatiemeldingen gedaan.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen