Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Vlaardingen worstelt met miljoenentekort: Waarop níet bezuinigen?

De gemeente Vlaardingen, worstelend met een miljoenentekort, wil van haar inwoners weten waar zij absoluut niet op mag bezuinigingen.

De gemeente verzoekt Vlaardingers een online vragenlijst in te vullen. Daarop kunnen zij aangeven waar de stad volgens hen écht niet op mag beknibbelen. Dat is mogelijk door uit zestien onderwerpen te kiezen. Ook kunnen Vlaardingers het aangeven wanneer zij een verhoging van de gemeentelijke lasten niet zien zitten.

Invullen kan tot en met 22 januari. De gemeenteraad zegt de antwoorden 'mee te nemen in het verdere proces om tot een sluitende begroting te komen'. Naar verwachting bespreekt zij de begroting in maart. Kiezen kan via: doemee.vlaardingenbegroot.nl

Tekorten

Voor 2020 komt de gemeente 5,8 miljoen euro tekort. De daaropvolgende jaren moet dat bedrag teruglopen tot 3,8 miljoen euro in 2023. De verwachting is dat het structureel 'voor 8 miljoen euro minder moet'.

De gemeente is onder preventief toezicht van de provincie Zuid-Holland gesteld. Het betekent dat de stad geen zelfstandige beslissingen meer mag nemen over de financiën.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen