Volledig scherm
Ook Jos Lukassen doet mee met de verkiezing. © DIJKSTRA, ROEL

Vlaardingers mogen meedenken over welk kunstwerk op straat komt te staan

De gemeente Vlaardingen vraagt inwoners om te bepalen welk kunstwerk zij een jaar lang op Het Landje van Chardon willen zien.

Het kunstwerk komt op de hoek van de Burgemeester Verkadesingel en de Burgemeester Heusdenslaan te staan. Het is bedoeld om 'de markante plek extra glans en karakter te geven'.

Acht Vlaardingse kunstenaars hebben kunstwerken aangeleverd voor de verkiezing. Inwoners kunnen kiezen uit werk van Rinke Baaima, Rein Hagenaars, Kay Hessels, Marjon Hoogendijk, Norbert de Groot, Frans de Winter, Sander Groen en Jos Lukassen. ,,Zeer uiteenlopende werken om naar te kijken, over na te denken, te lezen, te voelen, te ervaren."

De gemeente laat de Vlaardingers met reden stemmen op hun favoriet. ,,De stad is van ons allemaal en er zijn dan ook heel veel Vlaardingers die zich betrokken voelen bij hoe die stad er uit ziet", licht zij toe.

Quote

De stad is van ons allemaal en er zijn veel Vlaardin­gers die zich betrokken voelen bij hoe de stad er uit ziet

Gemeente Vlaardingen

2021

Het uitverkoren kunstwerk komt halverwege 2021 op een sokkel te staan. Tenminste voor één jaar. ,,Na dat jaar wordt er besloten of het op zijn plek blijft of verhuist naar een andere plek in de stad." Alle Vlaardingers kunnen tot 29 februari online hun stem uitbrengen. Een jury kiest een winnaar uit de drie werken met de meeste stemmen.

,,Daarbij kijken ze ten eerste naar de voorkeur van het publiek, maar bijvoorbeeld ook naar praktische zaken zoals de inpassing op de locatie."

Stemmen kan op kunstindegemeente.nl/gemeente/vlaardingen

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen