Volledig scherm
De Vlaardingse autosloper Dave Penders. © Joep van der Pal

Vlaardingse autosloper verliest bij vierde optreden in Rijdende Rechter

De Vlaardingse autosloper Dave Penders was gisteravond voor de vierde keer te zien in een aflevering van de Rijdende Rechter. Het is al de derde keer dat hij de zaak verloor.

De zaak was aangespannen door Alex van Ballegoijen. De Amsterdammer was ontevreden over een motor die hij bij Penders in zijn auto liet zetten. Na de installatie volgde een reeks reparaties, omdat telkens een ander mankement opdook. Van Ballegoijen eiste 2075 euro, omdat hij naar eigen zeggen veel geld kwijt is geweest aan huurauto’s.

Een schadevergoeding van 2075 euro, dat vond Rijdende Rechter John Reid te veel. Wél oordeelde de rechter dat Penders 613,20 euro moet aftikken. Dat deed de ondernemer overigens direct ter zitting: hij had voldoende geld op zak.

Een keer gelijk

De enige keer dat Dave Penders in het gelijk werd gesteld was in januari vorig jaar. De Vlaardinger zou toen te weinig garantie hebben gegeven op een auto, maar de rechter vond daar geen bewijs voor.

Op de vraag van presentatrice Jetske van den Elsen of dit dan toch écht de laatste keer was dat de Vlaardinger voor de Rijdende Rechter moest verschijnen, antwoordde hij: ,,In ieder geval niet meer met deze meneer.”

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen