Volledig scherm
Vanaf 1 oktober gaat de Stadsbibliotheek Vlaardingen fuseren met de Openbare Bibliotheek Maassluis en Midden-Delfland. © DIJKSTRA, ROEL

Vlaardingse bibliotheek gaat samen met Maassluise bieb

De Stadsbibliotheek Vlaardingen en de Openbare Bibliotheek Maassluis en Midden-Delfland gaan fuseren. Vanaf dinsdag 1 oktober gaan de twee organisaties samen verder onder een nieuwe naam. Wat die naam wordt, blijft tot die tijd een verrassing.

Bij een borrel in de Medialounge van de Bibliotheek Vlaardingen onthullen de drie verantwoordelijke wethouders Wendy Renzen (Midden-Delfland), Corine Bronsveld (Maassluis) en Jacky Silos (Vlaardingen) de nieuwe naam van de bibliotheken.

De fusie hangt al jaren in de lucht: de eerste gesprekken over het samengaan van de bibliotheken stammen uit 2015.

Afstoten

Voor de gemeente Vlaardingen is het een kostenbesparing. De bibliotheek in de stad is één van de weinigen in haar soort die nog onder het beheer van een gemeente vallen. Afstoten lag daarmee voor de hand, meldt een woordvoerder.

Vlaardingers hoeven na oktober overigens niet de stad uit voor het lenen van een boek: alleen de organisaties smelten samen, de losse adressen blijven bestaan. Voordelig is dat het na de fusie makkelijker wordt om spullen, maar óók personeelsleden, onderling uit te wisselen.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen