Volledig scherm
Personeel is druk met de bevoorrading van de noodwinkel van Hoogvliet. © DIJKSTRA, ROEL

Vlaardingse Hoogvliet in vier dagen verhuisd naar noodwinkel: ‘Hadden zeventien vrachtwagens nodig’

Een megaklus was het, de verhuizing van supermarkt Hoogvliet in Vlaardingen. Vandaag opent tientallen meters verderop een noodwinkel.

De noodwinkel is nodig, omdat het huidige pand tegen de vlakte gaat en ruimte maakt voor nieuwbouw. Wanneer dat project klaar is - het gaat zeker twee jaar duren - verhuist de supermarkt weer terug.

In de noodwinkel staan uitsluitend nieuwe producten, benadrukt de supermarkt, die zaterdag voor het laatst open was. ,,Dit om te voorkomen dat de houdbaarheidsdatum bereikt zou zijn wanneer de tijdelijke winkel opent", licht een woordvoerster toe. ,,De oude producten zijn naar andere winkels gegaan."

Vers brood

Zeventien vrachtwagens zette de grootgrutter in voor de bevoorrading van de tijdelijke zaak. Vandaag arriveren nog eens zes vrachten met onder meer vers brood en andere populaire producten.

De noodwinkel van Hoogvliet wordt net zo groot als de oude supermarkt en heeft een parkeerterrein met ruimte voor ongeveer 150 auto's.

Hoogvliet viert de verhuizing met tal van acties. De eerste 250 klanten ontvangen vandaag bijvoorbeeld een chocoladecake. Zaterdag kunnen Vlaardingers gratis pannenkoeken eten bij de kraam die van 12.00 tot 17.00 uur voor de deur komt te staan.

Woningen

Bovenop de nieuwbouwzaak komen 39 appartementen. Het gaat om sociale huurwoningen, die Hoogvliet samen met Waterweg Wonen ontwikkelt. Toekomstige bewoners kunnen hun auto kwijt op het dak van het complex, waar een parkeerterrein komt. Het winkelend publiek kan de auto ónder de winkel parkeren. Daar bouwt Hoogvliet een garage.

De supermarkt wordt groter en smelt samen met het naastgelegen pand.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen