Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Jens Verhagen/rechtenvrij

Vlaardingse magneetvissers willen hobby terug

Vlaardingse magneetvissers willen hun hobby weer zonder zorgen in de stad kunnen beoefenen. Een petitie moet helpen om het verbod terug te draaien.

De initiatiefnemer Angelo Arntz stelt voor om het magneetvissen desnoods alleen voor hen met een vergunning toe te staan. Ook stuurt hij aan op het maken van duidelijke afspraken tussen gemeente en de vissers.

Magneet

Magneetvissen, waarbij vissers een touw met een sterke magneet in het water werpen om metalen voorwerpen naar boven te halen, is niet alleen leuk, stelt de initiatiefnemer, het is even eens 'erg belangrijk' voor het milieu. ,,Van gevaarlijke spullen zullen we altijd netjes melding maken.”

Sinds juni is het verboden om in Vlaardingen te magneetvissen. Op initiatief van de Fractie Kerkhof is het verbod in de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) opgenomen.

Quote

Van gevaarlij­ke spullen zullen we altijd netjes melding maken

Explosief

De fractie stelde dat de hobby voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Soms gebeurt het dat vissers een explosief uit het water halen.

,,Steeds vaker worden munitie en andere vormen van explosieven uit het water gehaald. Zowel de politie als de Explosieven Opruimingsdienst maakt zich grote zorgen", zei de partij eerder dit jaar.

Inmiddels zijn zo'n zestig handtekeningen binnengekomen. De petitie is terug te vinden op de site petities.nl.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen