Volledig scherm
De supermarkt Hoogvliet (links) aan de Parallelweg in Vlaardingen. © Roel Dijkstra

Vlaardingse supermarkt Hoogvliet vandaag voor het laatst open

Nu is het écht zover. Vandaag om 17.00 uur sluiten de deuren van supermarkt Hoogvliet aan de Parallelweg in Vlaardingen voorgoed. Althans, van het huidige onderkomen.

Het enorme gebouw gaat binnenkort tegen de vlakte en maakt plaats voor een gloednieuwe vestiging. Intussen kunnen klanten terecht bij een tijdelijke winkel, aan de andere kant van het spoor.

De tijdelijke winkel, die volgende week donderdag open gaat aan de Westhavenkade 82, wordt net zo groot als die aan de Parallelweg en biedt voor de deur plaats aan zo'n 150 auto's. Dat de oude vestiging aan de Parallelweg de deuren sluit, is wat betreft Hoogvliet zelf niets minder dan positief.

,,Het gebouw is op, bouwkundig is het aan het einde'', vertelt Riny Kouwer namens Hoogvliet Beheer. ,,En onze klanten kijken vanuit het tijdelijke gebouw uit op de nieuwbouw van de nieuwe vestiging. De sloopkogel zullen we met een glimlach verwelkomen.''

Volledig scherm
De bouw van de tijdelijke vestiging, eind oktober. © DIJKSTRA, ROEL

Al sinds 2010 zijn er plannen om op de plek van de Hoogvliet nieuwbouw te laten verrijzen. De recente stikstofproblematiek heeft voor enige vertraging gezorgd in de plannen, maar Kouwer verwacht dat ergens in februari de sloopkogel dan ook écht het gebouw in kan. Dan moet het Vlaardingse college wel meewerken.

,,Ik hoop wat dat betreft dat het vertrek van de burgemeester afgelopen week (Annemiek Jetten besloot deze week per direct af te treden, red.) geen invloed daarop heeft. Dan heb ik het over de verstrekking van bouwvergunningen en dat soort zaken. We zijn namelijk nog niet helemaal rond. Maar dat zou een formaliteit moeten zijn.''

Heipalen

Hoogvliet Beheer, de ontwikkelaar van hun eigen supermarkt, verwacht in juli de eerste heipalen de grond in te kunnen slaan. Het streven is om in de zomer van 2021 weer terug te keren aan de Parallelweg.

Volledig scherm
Nieuwbouw van de Hoogvliet aan de Parallelweg in Vlaardingen © Houdijk Architecten

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen