De overvaller bij Jumbo Wuijts.
Volledig scherm
De overvaller bij Jumbo Wuijts. © Opsporing Verzocht

Vlaardingse supermarktovervallen waarschijnlijk werk van zelfde dader: ‘Caissière in doodsangst’

Vlaardingen werd eind vorige maand geschokt door twee supermarktovervallen binnen drie dagen. De politie vermoedt dat beide keren dezelfde man betrokken was.

Eind maart werd binnen drie dagen zowel de Jumbo als de Albert Heijn in winkelcentrum De Loper overvallen. Bij het eerste incident was één persoon betrokken, de overval op Albert Heijn werd door twee daders uitgevoerd. Agenten wisten vooralsnog niemand aan te houden.

De politie denkt, zo maakte zij vanavond bij Opsporing Verzocht bekend, dat de twee overvallen zijn gepleegd door dezelfde dader. Belangrijke aanwijzing is het feit dat beide keren een revolver werd gebruikt als dreigmiddel. Telkens had een dunne, getinte en jong ogende man deze vast.

Bovendien droeg de dader zowel in de Jumbo als in de Albert Heijn een trainingspak van het merk Emporio Armani en had hij een bivakmuts over het hoofd.

Geld in een plastic tas

Op beveiligingsbeelden is te zien dat deze overvaller beide keren de caissières dwong om geld in een plastic tas te stoppen. Daarbij bedreigde hij hen met de revolver. Dat maakte diepe indruk. ,,Ik dacht: een verkeerde beweging en ik ben dood”, verklaarde één van hen.

De politie noemt het ‘opvallend’ hoe rustig de overvaller telkens te werk ging. ,,In de Albert Heijn legde hij zijn revolver zelfs even neer.” Zijn vermoedelijke handlanger was aanzienlijk agressiever.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen