Volledig scherm
De gestolen bus. © Privéfoto

Volgepakte bus van Vlaardingse gestolen: ‘Geef alsjeblieft doos met familiefoto’s terug’

De Vlaardingse Wendy Don (45) hoopt op iets van goedheid bij de dief die haar bestelbus stal. Hij pikte namelijk óók een doos met honderden dierbare familiefoto’s. ,,Dit doet zeer.”

De bus verdween in de nacht van woensdag op donderdag. De Vlaardingse, druk met een verhuizing, was nog wakker toen het gebeurde. Ze zat enkele meters verder op de bank en had de lamellen gesloten. ,,Het ging zo snel. Hij had het goed voorbereid. Ik heb niets gemerkt.”

Geen kopieën

De diefstal kost haar zeker duizenden euro’s aan schade. De bus is van haar 48-jarige partner: die gebruikte het 36.000 euro kostende voertuig voor werk.

Het meeste pijn doet  de doos met foto’s die eveneens is ontvreemd. ,,Het zijn jeugdfoto’s van mijn dochter. Ik wilde die doos meegeven op het moment dat ze uit huis gaat. Ze is nu 20 jaar: de foto's zijn dus uit de tijd dat we nog geen digitale kopieën hadden. Dit doet zeer. Ook mijn overleden opa staat op die foto's.”

Ze hoopt op ‘een soort wroeging’ bij de dief. ,,Die bus zijn we kwijt, maar hopelijk krijgen we de foto’s op de een of andere manier van hem terug. Hij heeft niets aan die doos. Misschien valse hoop, maar ik wil het toch geprobeerd hebben.”

Het is de tweede bestelbus die deze week uit Vlaardingen is gestolen. Eerder was het raak bij supermarkt Jumbo in Holy. Toen ging het eveneens om een Volkswagen Transporter.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen