Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Robin Utrecht

Voortaan nieuwe 'prenten' mogelijk in Vlaardingen

Een boete van 415 euro voor het laten liggen van hondenpoep: in Vlaardingen kan het zomaar werkelijkheid worden. Daar stemde de gemeenteraad gisteravond in met een nieuw soort prent.

Deze bestuurlijke boete is bedoeld om overlastgevers harder aan te pakken. Tot gisteravond was de gemeente afhankelijk van politie en justitie voor de afhandeling van boetes. Veel bonnen voor kleine, maar irritante vergrijpen bleven liggen, constateerde de gemeente.

Vandaar de nieuwe boete, die zij zélf kan innen en waarbij de raad mag bepalen hoeveel een bepaalde overtreding moet kosten. Het gaat om ergernissen als het niet opruimen van hondenpoep en het dumpen van afval naast de container. Het boetebedrag mag niet hoger zijn dan 415 euro.

De raad keurde gisteren eveneens een nieuwe set regels voor de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) vast. Het betreft een serie afspraken die gemeentes voor zichzelf opstellen.

Het is voortaan bijvoorbeeld verboden om kerstbomen, autobanden, pallets, brandbare en brandversnellende vloeistoffen te vervoeren 'met het doel deze op de weg te verbranden'.

Op aandringen van de Fractie Kerkhof stemde de raad gisteren op de valreep in met nóg een nieuwe regel: een verbod op metaalvissen. De fractie vindt het vissen onverantwoord, omdat vissers bijvoorbeeld op explosieven kunnen stuiten.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Waterweg? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.