Volledig scherm
©Roel Dijkstra Fotografie - Foto: Ineke KampMaassluis / Inblik / Multifunctioneel jongerencentrum © ©Roel Dijkstra

VSP Maassluis: Is InBlik het clubhuis van Ummah Wahidah?

De VSP vreest dat het Maassluise jongerencentrum InBlik het clubhuis is geworden van de stichting Ummah Wahidah. Onwenselijk, zo stelt de partij, die het stadsbestuur om opheldering vraagt.

Groot was de ophef in 2017 toen de Maassluise gemeenteraad instemde met het voorstel om van InBlik weer een jongerencentrum te maken. Omwonenden protesteerden fel, zij vreesden overlast. Vooral omdat de jongeren, die eerder in de Burgemeesterswijk voor problemen zorgden, naar de nieuwe plek zouden komen.

Die overlast bleef uit. Wel blijkt, zo stelt de VSP naar aanleiding van het verslag van een openbare vergadering van de Culturele Raad Maassluis (CRM), dat de samenstelling van de groep gebruikers zeer homogeen is. ,,Het profileren van InBlik als plek voor en van alle jongeren lukt niet erg. De jeugd zou te veel bezig zijn met sociale media'', aldus de partij in schriftelijke vragen aan het stadsbestuur.

De VSP vraagt zich af of het zo kan zijn dat andere groepen wegblijven omdat het jongerencentrum nu het karakter heeft van het clubhuis van de stichting Ummah Wahidah, een club die vooral jongeren met een migratieachtergrond als achterban heeft.

Daarnaast wil de partij weten of er sprake is van 'het claimen van exclusiviteit vanuit de homogene groep richting andere groepen'.

Bovendien is er onduidelijkheid over de bezetting van InBlik gedurende de week. Het jongerencentrum is zeven dagen per week open, zo was de afspraak.

Beeld

André de Vries, directeur van Welzijn E25, de organisatie die InBlik beheert, kan zich niet vinden in het verhaal van de VSP. ,,Het beeld dat geschetst wordt klopt niet'', stelt hij. ,,Meer wil ik er momenteel niet over zeggen. Het lijkt me beter dat ik eerst in gesprek ga met de VSP, maar ook met de CRM.''

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Waterweg? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen