Afvalwaterzuiveringsinstallatie De Groote Lucht, gelegen langs Het Scheur, is over zeven jaar aan vervanging toe. Het Hoogheemraadschap van Delfland wil een nieuwe zuivering bouwen op een groot deel van het onbebouwde grasland aan de overkant. Dat ziet de gemeente Vlaardingen niet zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
Afvalwaterzuiveringsinstallatie De Groote Lucht, gelegen langs Het Scheur, is over zeven jaar aan vervanging toe. Het Hoogheemraadschap van Delfland wil een nieuwe zuivering bouwen op een groot deel van het onbebouwde grasland aan de overkant. Dat ziet de gemeente Vlaardingen niet zitten. © Roel Dijkstra

Waar moet ons afvalwater straks heen? Gemeente is tegen nieuwbouwlocatie zuiveringscomplex

Wordt al het afvalwater dat deze regio produceert straks nog wel schoongemaakt? Het Hoogheemraadschap wil een nieuwe installatie bouwen, maar de gemeente Vlaardingen ligt dwars. Gevreesd wordt voor overlast én een belemmering van hoognodige woningbouwplannen.

  1. Hoogheemraadschap van Delfland zet zich schrap voor zware jaren: ‘We moeten slimme keuzes maken’
    PREMIUM

    Hoogheem­raad­schap van Delfland zet zich schrap voor zware jaren: ‘We moeten slimme keuzes maken’

    Het Hoogheemraadschap van Delfland zet zich schrap voor zware jaren. Ontwikkelingen als klimaatverandering, bodemdaling, energietransitie, woningbouwopgave, Europees beleid, de coronapandemie en onzekere economische vooruitzichten plaatsen het waterschap naar eigen zeggen voor een stevige opgave. Maar Delfland wil bij al die opgaven de lasten voor de inwoners niet laten stijgen.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen