Afvalwaterzuiveringsinstallatie De Groote Lucht, gelegen langs Het Scheur, is over zeven jaar aan vervanging toe. Het Hoogheemraadschap van Delfland wil een nieuwe zuivering bouwen op een groot deel van het onbebouwde grasland aan de overkant. Dat ziet de gemeente Vlaardingen niet zitten.
Volledig scherm
PREMIUM
Afvalwaterzuiveringsinstallatie De Groote Lucht, gelegen langs Het Scheur, is over zeven jaar aan vervanging toe. Het Hoogheemraadschap van Delfland wil een nieuwe zuivering bouwen op een groot deel van het onbebouwde grasland aan de overkant. Dat ziet de gemeente Vlaardingen niet zitten. © Roel Dijkstra

Waar moet ons afvalwater straks heen? Gemeente is tegen nieuwbouwlocatie zuiveringscomplex

Wordt al het afvalwater dat deze regio produceert straks nog wel schoongemaakt? Het Hoogheemraadschap wil een nieuwe installatie bouwen, maar de gemeente Vlaardingen ligt dwars. Gevreesd wordt voor overlast én een belemmering van hoognodige woningbouwplannen.

 1. Zingende politieagente Chanté (25): ‘Allerbelangrijkste is om veilig thuis te komen bij je geliefde’

  Zingende politie­agen­te Chanté (25): ‘Allerbe­lang­rijk­ste is om veilig thuis te komen bij je geliefde’

  De 25-jarige Chanté van der Lugt uit Vlaardingen was haar hele jeugd bezig met muziek en ging naar het Conservatorium in Rotterdam. Toen ze op 19-jarige leeftijd aan haar carrière begon, kwam ze echter niet op het podium terecht, maar bij de politie. Nu is de politieagente toch weer de muziekwereld ingedoken en heeft ze onlangs haar eerste eigen nummer Vannacht bij jou uitgebracht.
 2. Hoogheemraadschap van Delfland zet zich schrap voor zware jaren: ‘We moeten slimme keuzes maken’
  PREMIUM

  Hoogheem­raad­schap van Delfland zet zich schrap voor zware jaren: ‘We moeten slimme keuzes maken’

  Het Hoogheemraadschap van Delfland zet zich schrap voor zware jaren. Ontwikkelingen als klimaatverandering, bodemdaling, energietransitie, woningbouwopgave, Europees beleid, de coronapandemie en onzekere economische vooruitzichten plaatsen het waterschap naar eigen zeggen voor een stevige opgave. Maar Delfland wil bij al die opgaven de lasten voor de inwoners niet laten stijgen.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen