Voorafgaand aan de aftrap van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid, waar Vlaardingen nu ook onderdeel van is, kreeg minister Hugo de Jonge een rondleiding op de fiets door Schiedam-Oost. Links achter hem burgemeester Cor Lamers, rechts achter hem wethouder Doğukan Ergin. Uiterst rechts de Schiedamse wethouder Antoinette Laan.
Volledig scherm
PREMIUM
Voorafgaand aan de aftrap van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid, waar Vlaardingen nu ook onderdeel van is, kreeg minister Hugo de Jonge een rondleiding op de fiets door Schiedam-Oost. Links achter hem burgemeester Cor Lamers, rechts achter hem wethouder Doğukan Ergin. Uiterst rechts de Schiedamse wethouder Antoinette Laan. © Roel Dijkstra

Waarom het goed nieuws is dat deze Vlaardingse wijk op het verkeerde lijstje staat

Het zijn de lijstjes waar je als burgemeester eigenlijk niet tussen wil staan met je gemeente: die van wijken waar de problemen de pan uitrijzen. Toch is Vlaardingen blij dat de Westwijk sinds maandag tussen de meest problematische stadsdelen van het land staat. Want met de extra hulp én geld van het Rijk die daarbij horen, gaan de inwoners er hopelijk sneller op vooruit.

  1. Verwaarloosde kids, criminelen en armoede: in deze wijk moet het beter (en Aboutaleb schiet te hulp)
    PREMIUM

    Verwaar­loos­de kids, criminelen en armoede: in deze wijk moet het beter (en Aboutaleb schiet te hulp)

    Het is een wijk waar zware criminelen vertoeven, bewoners in de schulden zitten en een deel van de kinderen door hun ouders aan hun lot worden overgelaten. De Westwijk in Vlaardingen staat te hoog in vele ‘verkeerde lijstjes’ en daar gaat wat aan gebeuren, belooft de gemeente. De Vlaardingse aanpak wordt afgekeken van die in Rotterdam-Zuid. Niemand minder dan Ahmed Aboutaleb gaat Vlaardingen helpen.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen