Volledig scherm
Een auto wordt weggehaald, elders in het land. © Phil Nijhuis

Waarom sleept Schiedam auto's snel weg, terwijl Vlaardingen maar niet in actie komt?

Wegslepen van auto's: waarom doet Schiedam dit ogenschijnlijk snel, terwijl de gemeente Vlaardingen maar niet in actie komt?

Dat vroeg de Fractie Boers zich af nadat zij de gemeente meermaals had gewezen op kentekenloze wagens in de Westwijk die daar maar mochten blijven staan.

Het college laat nu weten dat de gemeente Schiedam in lokale regels heeft opgenomen een kentekenloos voertuig als defect te zien. En defecte wagens mogen weggesleept worden. Een auto uitsluitend vanwege het ontbreken van een kenteken verwijderen zien burgemeester en wethouders als overtreding van de Wegenverkeerswet.

Vlaardingen ziet een kentekenloze auto níet per definitie als defect, waardoor er hier pas mag worden ingegrepen wanneer de wagen voor een onveilige situatie zorgt.

Wenselijkheid

Het Vlaardingse college laat weten aan de slag te willen gaan met nieuwe regels. ,,Wij onderschrijven de wenselijkheid om handhavend op te kunnen treden tegen auto's zonder kentekenplaat. We gaan daarom kijken in hoeverre we onze algemene plaatselijke verordening (APV) kunnen aanpassen op dit punt, dan wel kijken welke andere juridische mogelijkheden er zijn."

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen