Volledig scherm
Vuurwerk © Pexels

Wat te organiseren tijdens de jaarwisseling? Maassluis vraagt inwoners om ideeën

De gemeente Maassluis houdt op verzoek van de gemeenteraad een enquête over het vieren van oud en nieuw. Inwoners kunnen de vragenlijst tot en met 5 november via de website maassluis.nl invullen.

De fracties zijn benieuwd hoe Maassluizers de jaarwisseling beleven en horen graag of zij ideeën hebben. Ook willen wij weten hoe inwoners denken over een centraal feest of een vuurwerkshow. Daarmee zou de overlast kunnen verminderen. Maar moet er dan één groot feest komen of juist een aantal kleinere feesten in de wijken?

Het zijn allemaal vragen die beantwoord moeten worden.

Aan de hand van de reacties van burgers werkt het stadsbestuur een voorstel uit dat aan de gemeenteraad zal worden voorgelegd.

  1. Bij dit museum krijg je een gratis chocoladereep door entreestickers te sparen
    PREMIUM

    Bij dit museum krijg je een gratis chocolade­reep door entreestic­kers te sparen

    Succes heeft ook een keerzijde, zo blijkt in Schiedam. De entree-stickers van het Stedelijk Museum belanden niet altijd in de prullenbak, maar vaak op straat of aan een lantaarnpaal. De museumbezoekers doen aan 'wildplakken'. Na klachten op sociale media bedacht Connor Klein van chocolaterie De Bonte Koe - een buurman van het museum - de oplossing: een spaarkaart die als 'ie vol is een reep chocola oplevert met als tekst: 'Een museum dat naar meer smaakt'.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen