Volledig scherm
In Schiedam staat al jaren in de winter een schaatsbaan. © Marco De Swart

Weer geen ijspret in Vlaardingen

Voor het tweede achtereenvolgende jaar komt er geen schaatsbaan in Vlaardingen. Het plan voor een grote overdekte schaatsbaan in ‘t Hof, in het centrum van de stad, is op het allerlaatste moment afgeketst.

De gemeente Vlaardingen en de nieuwe Stichting Winterterras kwamen de afgelopen dagen samen tot de conclusie dat de plannen voor de ijsbaan te vroeg kwamen. De gemeente en stichting zetten nu in op een grote ijsbaan en een winterevenement in 2019. 

,,We hadden simpelweg te weinig tijd om alles goed te realiseren”, vertelt Cees Oosterom, voorzitter van Stichting Winterterras. ,,We willen een grote baan met mooie horecagelegenheid. Het gaat om veel geld, daarom moet het wel goed gebeuren.” Ook Oosterom betreurt het dat de ijsbaan dit jaar nog niet gerealiseerd kan worden. ,,Maar we doen het liever goed. Het moet geen half werk worden. We willen volgend jaar echt iets groots neerzetten.”

Ook in 2017 ketste het idee voor een schaatsbaan in Vlaardingen op het allerlaatste moment af. Een plan voor een baan op een drijvend ponton over de Oude Haven was toen ook al vergevorderd. Het financiële risico bleek echter te groot als omwonenden op het allerlaatste moment bezwaar tegen de vergunning zouden aantekenen. In Vlaardingen klinkt al jaren de roep om een schaatsbaan. In buurgemeente Schiedam staat er wel iedere winter een schaatsbaan met winterpret.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!