Volledig scherm
De hulpdiensten waren snel ter plaatse. © GinoPress B.V.

Zeer grote brand op bedrijventerrein in Schiedam

Op een bedrijventerrein aan de Admiraal Trompstraat in Schiedam heeft vanmiddag een zeer grote brand gewoed. Ook op twee naastgelegen panden sloeg de brand over. Alle aanwezigen konden de panden veilig verlaten. De brandweer was met groot materieel ter plaatse, omdat er in een nabijgelegen pand een vuurwerkopslag is gevestigd. Even na 14.30 uur was de situatie onder controle.

Volgens de veiligheidsregio was de brand begonnen in een afzuiginstallatie van een kantoorpand. Al snel schaalde de brandweer op naar ‘zeer grote brand’.  Enkele wegen in de omgeving werden door de hulpdiensten afgesloten. Aanwezigen van een brandweeropleidingscentrum, dat tegenover het brandende pand is gevestigd, schoten de brandweer te hulp.  

De rook was in de wijde omgeving goed zichtbaar. Hoewel de rookontwikkeling snel sterk afnam, kon de brand zich van binnenuit uitbreiden naar twee naastgelegen panden. Het vuur bereikte het pand waarin vuurwerk ligt opgeslagen niet.

Het dak van het kantoorpand waarin de brand begon wordt nog nagekeken en mogelijk van het pand afgehaald, omdat het verbrande EPS-isolatiemateriaal van het dak eventueel explosiegevaar met zich meebrengt.

Over de precieze oorzaak van de brand is nog niks bekend.

Elke ochtend op de hoogte van laatste nieuws uit de regio Waterweg? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen