Groentekraam op de markt.
Volledig scherm
Groentekraam op de markt. © DIJKSTRA, ROEL

Zo kan de weekmarkt terugkeren: 'Verspreid kramen over stad'

Niet alle marktkramen op één plek, maar verspreid over de stad. Wat de ChristenUnie/SGP betreft zou dat prima kunnen. Zo kunnen Vlaardingers ook tijdens de coronacrisis voor een zachtere prijs hun boodschappen blijven doen.

De partij heeft het voorstel bij het stadsbestuur neergelegd. Fractievoorzitter Erik van Pienbroek oppert om marktkooplui een plek op bedrijventerreinen te gunnen en hen eveneens de standplaatsen van de oliebollenkramen te laten gebruiken.

Ook Beter voor Vlaardingen ziet de ondernemers graag terugkeren. De partij stelt voor om de kramen op te zetten in lege winkelpanden. Het V&D-gebouw zou een idee zijn, vinden de raadsleden.

Nieuwe manieren 

Op zijn vroegst in juni zijn weekmarkten weer toegestaan. Tot die tijd is het in Nederland verboden om in grote groepen bij elkaar te komen. Om toch wat te blijven verdienen, verzinnen marktkooplui andere manieren om hun waren aan de man te brengen.

Zo verkoopt de Vlaardingse kaasboer Ton de Bruin nu vanuit zijn pakhuis aan de Mercuriusstraat en staat Aardappelhandel Kruythof bij het tuincentrum in de Twee Vriendenstraat.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen