Volledig scherm
Bloemen bij de flat na het drama. © AD

Zoon schetst beeld van familie na drama: ‘Dit is geen duidelijke afspiegeling van hoe ons gezin was’

‘Wat er is gebeurd op 5 juli is zeker geen duidelijke afspiegeling van hoe ons gezin was’. Dat schrijft Celestino Monteiro (21), de zoon van het Vlaardingse echtpaar dat een week geleden omkwam bij een familiedrama, op Instagram.

De jongeman wil graag uiting geven aan zijn gevoel en wil een juist beeld schetsen van zijn familie. Ook wil hij zijn dankbaarheid uitspreken aan iedereen die hem en zijn zus hebben gesteund na het drama, waarbij zijn vader zijn moeder doodde en vervolgens een explosie veroorzaakte waarbij hij zelf het leven liet.

Wat er is gebeurd is zeker geen duidelijke afspiegeling van hoe ons gezin was. Thuis was er elke dag alleen maar liefde en ik zal zorgen dat ik die vibe zal doorzetten. Ik zal voor mijn en mijn zusjes doelen strijden’, schrijft de 21-jarige Vlaardinger, die ermee instemt dat deze site de verklaring publiceert die hij eerder postte.

Hij omschrijft zijn moeder als ‘de meest blije en zorgzame vrouw die ik en vele anderen waarschijnlijk kennen’. ‘Ze was niet alleen mijn moeder maar ook een moeder voor vele anderen.’

Ook voor zijn vader heeft Celestino alleen maar mooie woorden. ‘Voor mij iemand die ik elke dag als voorbeeld zag. Hij heeft in mijn ogen alles bereikt wat ik later in mijn leven wil bereiken. Ik heb me geen betere opvoeding kunnen wensen van mijn vader en moeder. Samen waren zij het dreamteam voor elkaar, mijn zusje en voor mij.’

Celestino sluit af met het citaat dat hij zijn ouders trots wil maken. ‘De weg die ik neem, neemt niemand van mij weg.’

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Waterweg en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen