Foto ter illustratie: studenten van de Universiteit Maastricht krijgen nu coronasteun van het Universiteitsfonds Limburg, de bonden pleiten voor een landelijk vangnet.
Volledig scherm
Foto ter illustratie: studenten van de Universiteit Maastricht krijgen nu coronasteun van het Universiteitsfonds Limburg, de bonden pleiten voor een landelijk vangnet. © Robin van Lonkhuijsen / ANP

1500 euro coronasteun voor Maastrichtse studenten, FNV pleit voor landelijk vangnet

Doordat veel studenten hun bijbaantjes verliezen door de coronacrisis, staat hen het water aan de lippen. Het Universiteitfonds Limburg richtte een noodfonds op om studenten in Maastricht te helpen. Het FNV en de Landelijke Studentenvakbond hopen op steun voor alle getroffen studenten in Nederland. 

 1. Huisarts Rutger overvallen door Twitterstorm na coronatweet: ‘Een feit dat uit context wordt gehaald’
  PREMIUM

  Huisarts Rutger overvallen door Twitter­storm na coronat­weet: ‘Een feit dat uit context wordt gehaald’

  Huisarts Rutger Hempel (35) uit Groningen is onbedoeld in een Twitterstorm terechtgekomen nadat volgens hem een tweet over corona een compleet eigen leven is gaan leiden. Tegenstanders trekken zijn deskundigheid en integriteit in twijfel en dat doet de jonge huisarts groot verdriet. Zijn werkgevers staan als een blok achter hem. ,,Het was helemaal niet mijn bedoeling om de complotdenkers te voeden”, laat hij in gesprek met deze nieuwssite weten.
 1. Vivi (57) is chauffeur van de vuilniswagen: 'een meisjesdroom'
  Play

  Vivi (57) is chauffeur van de vuilniswa­gen: 'een meisjes­droom'

 2. Na 50 jaar dienst gaat baliemedewerker Jozien met pensioen

  Na 50 jaar dienst gaat baliemede­wer­ker Jozien met pensioen