Zij-instromer Bart Luttikhuis staat inmiddels voor de klas, maar niet in Utrecht. ,,Een school in Hilversum wilde gelukkig de uitdaging wél met mij aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Zij-instromer Bart Luttikhuis staat inmiddels voor de klas, maar niet in Utrecht. ,,Een school in Hilversum wilde gelukkig de uitdaging wél met mij aan. © Angeliek de Jonge

2000 euro lichter en nóg geen baan: Bas wilde als zij-instromer meester worden maar werd afgewezen

Utrechtse scholen kampen met een groot lerarentekort. Het aantal vacatures is in een jaar tijd verdubbeld. Zij-instromers zijn volgens onderwijswethouder Anke Klein (D66) een deel van de oplossing, maar zo ervaren deze twee Utrechtse zij-instromers dat niet. ,,Ik werd niet met open armen ontvangen.”

  1. Werkenden nog altijd benadeeld vanwege leeftijd, afkomst of geslacht: ‘Bedrijven doen te weinig’

    Werkenden nog altijd benadeeld vanwege leeftijd, afkomst of geslacht: ‘Bedrijven doen te weinig’

    Zowel tijdens het sollicitatieproces als op de werkvloer worden Nederlandse werkenden nog altijd gediscrimineerd vanwege hun afkomst, leeftijd en geslacht. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Nationale Vacaturebank. Werkgevers lijken zich meer dan voorheen bewust van het probleem, maar de helft van de bedrijven heeft nog geen beleid om diversiteit binnen de organisatie te bevorderen.