Afspraak of vergadering inplannen? Zo doe je dat slim
VideoEen afspraak inplannen is verschrikkelijk. Laat staan als je een vergadering moet organiseren voor een groep mensen. Er zijn software oplossingen voor, zoals Plann3r en appointly. Heel handig, als iedereen dat snapt en gebruikt. Maar als je toch liever old-school aan de slag wil, hoe doe je dat dan? In de Succesminuut geeft Charlotte van 't Wout (carrièrecoach en onze columnist) je drie simpele tips.
Delen per e-mail
Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Video
Weg met de to-do-lijst: zo ga je écht aan het werk
Een to-do-lijstje maken gaat vaak wel vlot: genoeg te bedenken om erop te zetten. Maar de taken ook daadwerkelijk afvinken? Dat lukt vaak niet. Maar hoe ga je wel echt aan het werk? In de Succesminuut geeft Charlotte van 't Wout (carrièrecoach en onze columnist) je drie simpele tips. -
PREMIUM
Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’ -
PREMIUMKoken & eten
Hebben we straks alleen nog keuze uit blauw (AH) of geel (Jumbo)?
Met de verkoop van tachtig Deen-winkels aan AH, Vomar en Dekamarkt verdwijnt er weer een supermarktformule. In 2000 telde ons land nog 46 verschillende formules, twintig jaar later zijn het er nog 26. Is er nog bestaansrecht voor de kleinere supermarktketen of beperkt de keuze zich steeds meer tot blauw (AH) of geel (Jumbo)? -
PREMIUM
Ruud opent een ijssalon in coronatijd: ‘Je moet niet bij de pakken neer gaan zitten’
Ruud de Weert blijft de toekomst rooskleurig inzien, ondanks alle coronabeperkingen. De Weert is eigenaar van restaurant Bij de Pastorij in de Raadhuisstraat in Hoogerheide. Zijn restaurant is, net als alle andere horecazaken, door corona al maanden dicht. Toch ziet hij de toekomst nog steeds rooskleurig tegemoet en gaat hij uitbreiden. Met ingang van 1 april van dit jaar, begint hij in een pand naast zijn restaurant een ijssalon. -
Dit is waarom we zo graag de gedachte van de ander invullen
Gedragspsycholoog Chantal van der Leest bekijkt onze gedragingen op de werkvloer: wie of wat bepaalt onze dagelijkse beslissingen? Vandaag: gedachtenlezen.
-
eigen tuin eerst
‘Waarom staan de stadsparken niet vol met fruitbomen?’
Weg met die truttige sierboompjes in het stadsgroen. Plant appels, peren, druiven en kwetsen, adviseert tuingoeroe Romke van de Kaa. -
PREMIUM
Curaçao lokt buitenlandse werkenden met zon, goede wifi en weinig coronaregels
Curaçao heeft een tropisch klimaat, vrijwel overal is wifi en het eiland is zo goed als coronavrij. De lokale overheid gebruikt al deze argumenten om ‘digital nomads’ actief naar het eiland te lokken. En Nederlanders die locatie-onafhankelijk kunnen werken bevestigen: ,,Het is hier heerlijk.’’ -
Video
De belangrijkste vragen tijdens een sollicitatiegesprek stel jij zélf
Nadat jij je door je nieuwe potentiële werkgever uitgebreid hebt laten ondervragen, komt altijd die ene onvermijdelijke vraag: ‘heb je zelf nog vragen voor ons?' En jazeker: die moet je hebben. In de Succesminuut geeft Charlotte van 't Wout (carrièrecoach en onze columnist) je drie vragen die jij kunt stellen.