Arbeidsmarkt krapper dan ooit: structurele arbeidstekorten dreigen door vergrijzing

videoIn de laatste drie maanden van 2021 was het moeilijker dan ooit tevoren voor werkgevers om personeel te vinden. De graadmeter voor krapte op de arbeidsmarkt van uitkeringsinstantie UWV bereikte in het slotkwartaal van dat jaar een nieuwe recordhoogte. Nooit eerder waren er zo veel vacatures per werkzoekende.

96 reacties

 • Piet Ursem

  1 jaar geleden
  Een plek waar vooral problemen zijn om personeel te krijgen is toch wel de tuinbouw. Het werktempo en de zwaarte van het werk maakt dat je dat niet vol kunt houden tot je AOW! Daarbij is het minimumloon de norm. De Polen worden geroemd om hun inzet daarbij, dat zijn jonge mensen die dit een jaar of 10 doen, om daarna met hun $ in Polen een eigen bedrijf op te zetten! Voor Polen is het NL loon 2 x hoger dan in Polen! De sector is hiermee afhankelijk van import van werknemers. Alles voor weinig!
 • Bert Lichtenberg

  1 jaar geleden
  @isabelle cortez. 100% mee eens! Bijkomend nog de arrogante en onbeschofte houding, van (HRM) managers.
 • C.J.H. PIETERSE

  1 jaar geleden
  ONZIN: antw. als "werkg. willen iem. v. 17 m. univ.+5 jr ervaring". 12 uur/week werken wordt al 'n "baan" genoemd: BIJBAANTJES dus tbv scholier/student/huisvrouw: daar kun je niet v. leven! Om hoeveel banen v. min. 32 uur/wk gaat 't? FEITEN: vrijw.-werk leidt NIET tot betaald werk! Met opl. HBO/univ. onderop beginnen = onzin: na 2 maanden weet + kun je meer dan menig afd.-hoofd: dat is enorm bedreigend --> geen passende baan (wat alleen in groot bedrijf kan); wel grote kans te worden weggepest!
 • van Bergen

  1 jaar geleden
  " Arbeidsmarkt krapper dan ooit: structurele arbeidstekorten dreigen door vergrijzing " Aha! Dus wie oh wie hielden tot nu toe de economie draaiende ? Nou? Nou? Juist! Dank, oh hard gewerkt hebben ouderen, die het alwéér gedaan hebben, zelfs als ze eindelijk met pensioen gaan. Laat ze maar l*llen ouderen, nu is het jullie tijd. En dat overnemen van het werk van u gaat vast niet lukken, want er zijn alleen maar "managers" op voorraad . .
 • Jos Daams

  1 jaar geleden
  draai het om. Er is geen gebrek aan arbeidskrachten. Er is een teveel aan bedrijven die voor heel weinig geld personeel zoeken. Bedrijven die hun personeel uitmelken. Ze zoeken jongelui met een HBO opleiding voor minder dan het minimumloon. De bijstand is veel te royaal. Het UWV moet anders werken. Beste mevr. of heer, U zit al lang in de bijstand. Die wordt gestopt. u kunt zich maandag bij bedrijf X melden voor werk. En schandalig dat bedrijven geen 50 plussers willen. Hoge belasting voor deze