Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Bij dit bedrijf mogen sollicitanten géén cv sturen

Bij het veredelingsbedrijf Evanthia besloten ze het sollicitatieproces heel anders aan te pakken. Weg met de ouderwetse motivatiebrief die naar ieder willekeurig bedrijf gestuurd kan worden. Sollicitanten mogen zelfs geen cv meer meesturen. Ze kijken liever naar de persoon zelf dan naar werkervaring of diploma’s.

31 reacties

 • M Postma

  3 maanden geleden
  De vragen staan bij op de website van evanthia. Nuttige vragen. Los of de antwoorden in brief of gesprek komen. Zonnige dag gewenst🍀
 • V.I.N. Buren

  3 maanden geleden
  Eindelijk gaan ze het begrijpen. Ik ben 46 jaar en heb niet eens een CV op papier. Ik heb gewoon altijd werk gehad. Als werkgevers nu ook eens part-time banen gaan aanbieden aan mannen in de techniek.
 • J. Breuer

  3 maanden geleden
  Wat was dit een goed idee om ministers eerst een openbaar gesprek met de 2de kamer te moeten laten doen. Dan waren er geen ondeskundigen in de regering ( zal wel nooit gebeuren)
 • Mo Konink

  3 maanden geleden
  Als huidig sollicitant herken me helemaal in reactie van @Marcel Achthoven "Weg met die Amerikaanse stijl van vernederende kruisverhoren door personen met een attitude van heb ik jou daar" Het klinkt zo goed: "Het gaat erom wie je bent, wat je leuk vindt, wat je kan en wat je wil leren" maar het gesprek is daarmee echt geen theekransje. Nu moet je een elevator pitch (=jezelf verkopen-praatje) geven. Niet goed, swipe naar links. Door dezelfde personen met dezelfde attitude.
 • Tom van Wijk

  3 maanden geleden
  De personeelsafdeling heeft tijd zat blijkbaar. Of is het toch de woke-gedachte die er achter zit ? 🤔