Fotograaf Bob Schalkwijk op zijn eerste reis uit Mexico-Stad. Mezquital, Hidalgo, 1958.
Volledig scherm
PREMIUM
Fotograaf Bob Schalkwijk op zijn eerste reis uit Mexico-Stad. Mezquital, Hidalgo, 1958. © Bob Schalkwijk

Bob Schalkwijk bewondert Mexico al 63 jaar door de lens van zijn camera: ‘Ik raakte direct betoverd’

De Rotterdamse fotograaf Bob Schalkwijk woont al 63 jaar in Mexico. Door de lens van zijn camera bewonderde hij de cultuur, de mensen en inheemse indianen. Nu hoopt hij zijn carrière in Rotterdam een eervol slotstuk te geven.

 1. Gwendolyn is pas 24 en runt nu al twee dansscholen: ‘Iedere dag mee bezig, maar voelt nooit als werken’
  PREMIUM

  Gwendolyn is pas 24 en runt nu al twee dansscho­len: ‘Iedere dag mee bezig, maar voelt nooit als werken’

  Ze is pas 24, maar Gwendolyn de Groot runt inmiddels al twee vestigingen van haar eigen dansschool. De namen van meer dan honderd kinderen en volwassenen uit Middelharnis en omgeving die ze lesgeeft? Die onthoudt ze. Van de danslessen tot aan de administratie en het schoonmaken van de dansvloer: ze doet het allemaal zelf. ,,Ik ben er zeven dagen per week mee bezig, maar het voelt geen dag als werken.’’
 2. Nieuw boek met luchtfoto's zorgt voor fraaie ontdekkingsreis door het oude Rotterdam

  Nieuw boek met luchtfo­to's zorgt voor fraaie ontdek­kings­reis door het oude Rotterdam

  Rotterdam heeft een lange weg afgelegd om zo groots en overweldigend fraai te worden als het nu is. Op de kaalslag van het bombardement ontstond een bruisende metropool, in de omliggende polders schoten woonwijken uit de grond en monumentale gebouwen kregen een nieuwe functie. Fotograaf Bart Hofmeester (1921-2001) legde het hoog in de lucht met gevoel voor schoonheid en een flinke dosis vakmanschap vast op de gevoelige plaat, dankbaar materiaal voor het boek Rijnmond vanuit de Wolken.