Een groot deel van het personeel voelt zich een stuk minder veilig op het werk vanwege het groeiende aantal coronabesmettingen.
Volledig scherm
Een groot deel van het personeel voelt zich een stuk minder veilig op het werk vanwege het groeiende aantal coronabesmettingen. © Robin Utrecht

Bonden: helft zorgpersoneel voelt zich onveilig door corona en maakt zich zorgen om voorraden

CoronaDe helft van het zorgpersoneel voelt zich inmiddels niet volledig of niet meer veilig op het werk door het groot aantal nieuwe besmettingen en de onvoorspelbaarheid van het coronavirus. Die groep wordt steeds groter. FNV en beroepsorganisatie NU’91 luiden daarom de noodklok bij het ministerie van VWS. 

 1. Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’
  PREMIUM

  Pandemie raakt starters hard: ‘Aan begin van lockdown had ik niet eens een bureau thuis’

  Als starter sta je normaal al voor uitdagingen genoeg, maar zeker als je tijdens een pandemie voor het eerst aan de bak moet zien te komen. VCP Young Professionals, de jongerenorganisatie van vakbond VCP, vroeg onlangs aandacht voor deze groep werkenden, die tussen wal en schip dreigt te vallen. Drie starters op de arbeidsmarkt vertellen over hun ervaringen van het afgelopen jaar. ,,Uiteindelijk bracht ik zestien uur per dag in dezelfde ruimte door.’’
 2. LEES TERUG | Aantal besmettingen in Nederland stijgt naar 614, schoolleiders willen dat scholen dichtgaan
  Play
  CORONAVIRUS

  LEES TERUG | Aantal besmettin­gen in Nederland stijgt naar 614, schoollei­ders willen dat scholen dichtgaan

  Het aantal coronabesmettingen in Nederland is gestegen naar 614. Dat heeft het RIVM vanmiddag bekendgemaakt. De afgelopen 24 uur zijn er 111 gevallen positief getest op COVID-19. Volgens het RIVM werken 102 van alle gemelde patiënten in de zorg. Het door de Amerikaanse president Trump afgekondigde inreisverbod voor Europeanen zorgt ondertussen voor grote onrust, zowel bij reizigers als de reisbranche. Dit liveblog is nu afgesloten. De laatste ontwikkelingen vind je hier.
 1. Winkelpersoneel houdt de moed erin met parodie op videoclip
  Play

  Winkelper­so­neel houdt de moed erin met parodie op videoclip

 2. Dit bedrijf maakt compacte thuiswerkplekken
  Play

  Dit bedrijf maakt compacte thuiswerk­plek­ken