Vlag van zuivelconcern FrieslandCampina.
Volledig scherm
Vlag van zuivelconcern FrieslandCampina. © ANP

Bonus van ruim 1 miljoen voor topvrouw FrieslandCampina, geen geld voor melkveehouders

Een vrijwillig vertrekkende financieel directeur een bonus van 1,1 miljoen euro meegeven terwijl zo'n 17.000 leden-melkveehouders voor het eerst geen winstdeling krijgen. FrieslandCampina zet heel wat kwaad bloed met deze in de ogen van velen ‘scheve’ situatie. De zuivelcoöperatie zegt haar contractuele verplichtingen na te komen met de vertrekpremie maar die is volgens deskundigen in strijd met de code van goed bedrijfsbestuur.

55 reacties

 • Hans Westerhoud

  1 maand geleden
  Elkaar de bal toespelen/ netwerken / elkaar wat gunnen. Zo worden rijke mensen steeds rijker. Ik koop vanaf nu geen producten meer van dit oneerlijk opperende bedrijf. Dat ga ik niet ondersteunen!
 • Hilko Koster

  1 maand geleden
  Het is een schandalige regeling. De melk zou er bijna zwart van worden. Maar 1 mogelijkheid: Campina in zijn geheel negeren en je melk bij een ander kopen. Stelletje zakkenvullers!!!
 • Peter van Wermeskerk

  1 maand geleden
  Als Jaska de Bakker een echt goede financiële topvrouw is, weet ze de winstberekening ook zo op te stellen dat een winstdeling voor de boeren mogelijk is.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  FDassen Het is toch niet te geloven. Iemand de bij reorganisatie weg moet en de zogenaamde gouden handdruk krijg betaald daar 51% belasting over de helft is al weg. En wordt ook niet gecompenseerd.
 • A.H. van Asperen-Bakker

  1 maand geleden
  Compleet de fout van het management en deze mevrouw heeft het goed onderhandeld :-)
 1. Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druivendoosje een kweekkastje'
  PREMIUM

  Kinderen aan de moestuin: 'Kweek in eierdoos of maak van druiven­doos­je een kweekkast­je'

  Als je eenmaal bezig bent met gezond eten voor kinderen, is het een kleine stap naar je eigen groenten kweken. Marije Woertman uit Deventer wil kinderen aanzetten hun eigen groente en fruit te verbouwen. ‘Wat is er nou lekkerder dan je zelf geteelde worteltjes of komkommers eten?’ Om de drempel voor onder andere ouders nog lager te maken, opent ze nu een ‘Voorbeeld Kindermoestuin’.
 1. Gerrit (92) is de oudste boswachter van Nederland en gaat door
  Play

  Gerrit (92) is de oudste boswachter van Nederland en gaat door

 2. Marieke maakt haar debuut als metselaar
  Play

  Marieke maakt haar debuut als metselaar