Vlag van zuivelconcern FrieslandCampina.
Volledig scherm
Vlag van zuivelconcern FrieslandCampina. © ANP

Bonus van ruim 1 miljoen voor topvrouw FrieslandCampina, geen geld voor melkveehouders

Een vrijwillig vertrekkende financieel directeur een bonus van 1,1 miljoen euro meegeven terwijl zo'n 17.000 leden-melkveehouders voor het eerst geen winstdeling krijgen. FrieslandCampina zet heel wat kwaad bloed met deze in de ogen van velen ‘scheve’ situatie. De zuivelcoöperatie zegt haar contractuele verplichtingen na te komen met de vertrekpremie maar die is volgens deskundigen in strijd met de code van goed bedrijfsbestuur.

55 reacties

 • Hans Westerhoud

  1 jaar geleden
  Elkaar de bal toespelen/ netwerken / elkaar wat gunnen. Zo worden rijke mensen steeds rijker. Ik koop vanaf nu geen producten meer van dit oneerlijk opperende bedrijf. Dat ga ik niet ondersteunen!
 • Hilko Koster

  1 jaar geleden
  Het is een schandalige regeling. De melk zou er bijna zwart van worden. Maar 1 mogelijkheid: Campina in zijn geheel negeren en je melk bij een ander kopen. Stelletje zakkenvullers!!!
 • Peter van Wermeskerk

  1 jaar geleden
  Als Jaska de Bakker een echt goede financiële topvrouw is, weet ze de winstberekening ook zo op te stellen dat een winstdeling voor de boeren mogelijk is.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  FDassen Het is toch niet te geloven. Iemand de bij reorganisatie weg moet en de zogenaamde gouden handdruk krijg betaald daar 51% belasting over de helft is al weg. En wordt ook niet gecompenseerd.
 • A.H. van Asperen-Bakker

  1 jaar geleden
  Compleet de fout van het management en deze mevrouw heeft het goed onderhandeld :-)