Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images


1 op de 6 thuiswerkers denkt dat de baas meekijkt: ‘Controle moet het werk wel ten goede komen’

Een keer extra de hond uitlaten, uitgebreid lunchen of een half uurtje eerder stoppen. De thuiswerker gaat soms iets soepeler met zijn tijd om dan zijn collega op kantoor. Een op de zes werkenden vreest dan ook dat zijn laptop en telefoon in de gaten wordt gehouden door de baas, blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl.

5 reacties

 • Anoniem

  4 maanden geleden
  Vincent van Ooijen @Henk van Dam, duidelijk een geval van geen kennis van zaken. Meeste mensen die thuiswerken d.m.v. een (VPN) verbinding met de zaak, die kan de baas in de gaten houden, maar dan alleen (inter)net verkeer. Echter wat jij op de laptop doet (word / excel / spelletjes etc.) dat kan de baas niet zien. Of jij wel of niet achter je laptop zit kan een baas niet zien. Bij thuiswerken draait het om vertrouwen tussen werkgever en werknemer. Niet achter elke boom een vijand zien.
 • Wim Bok

  4 maanden geleden
  Dat gaat alleen maar meer worden. Het controleren en de verantwoording van werk is een steeds grotere rol gaan spelen. De computer heeft daar geen goed in gedaan, of het nu zorgmedewerkers zijn die zuchten onder administratiedwang, het volgen van pakjesbezorgen of het monitoren van callcenter medewerkers. Het is wantrouwen troef en de ene helft controleert, coach, stuurt de andere helft van de werkenden. In de zoektocht naar zo snel en goedkoop mogelijk.
 • E. Douma

  4 maanden geleden
  Gewoon een kwestie ook om als werknemer je gewerkte tijd bij te houden. En dan kan het zo zijn dat je de ene dag 6 uur werkt, de andere dag 10.
 • Marco S. Zelf

  4 maanden geleden
  Ik denk dat het een illusie is om te denken dat een baas niet meekijkt naar je prestaties. Je krijgt een klus en die moet je op een zeker moment gedaan hebben. Hij zal je vast aanspreken als dat herhaaldelijk niet lukt. Persoonlijk vind ik dat ook logisch, je werkgever betaalt jouw om je werk te doen. Ongetwijfeld zijn er ook wel een paar werkgevers die echt meekijken. Ik denk dat die werkgever dan vertrouwensproblemen heeft.
 • Anoniem

  4 maanden geleden
  5 op de 6 zijn naïef. Henk vd Dam
 1. Tim helpt dakloze bij zoektocht naar baan via LinkedIn: ‘Kan inmiddels door heel Nederland op gesprek’

  Tim helpt dakloze bij zoektocht naar baan via LinkedIn: ‘Kan inmiddels door heel Nederland op gesprek’

  Wanneer Tim Klein Haneveld een bezoek brengt aan de Shurgard, vangt hij een telefoongesprek op dat zijn aandacht trekt. De man, die voor zijn opbergbox op een stoel zit, belt overduidelijk met een gemeentelijke instantie. Hij probeert een postadres te regelen, zo blijkt later. Tim vermoedt dat de man onderdak nodig heeft, misschien wel stiekem in de Shurgard slaapt en besluit op hem af te stappen. Een aanbod dat als geroepen komt.