Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images


1 op de 6 thuiswerkers denkt dat de baas meekijkt: ‘Controle moet het werk wel ten goede komen’

Een keer extra de hond uitlaten, uitgebreid lunchen of een half uurtje eerder stoppen. De thuiswerker gaat soms iets soepeler met zijn tijd om dan zijn collega op kantoor. Een op de zes werkenden vreest dan ook dat zijn laptop en telefoon in de gaten wordt gehouden door de baas, blijkt uit onderzoek van VPNdiensten.nl.

3 reacties

 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Vincent van Ooijen @Henk van Dam, duidelijk een geval van geen kennis van zaken. Meeste mensen die thuiswerken d.m.v. een (VPN) verbinding met de zaak, die kan de baas in de gaten houden, maar dan alleen (inter)net verkeer. Echter wat jij op de laptop doet (word / excel / spelletjes etc.) dat kan de baas niet zien. Of jij wel of niet achter je laptop zit kan een baas niet zien. Bij thuiswerken draait het om vertrouwen tussen werkgever en werknemer. Niet achter elke boom een vijand zien.
 • Wim Bok

  1 jaar geleden
  Dat gaat alleen maar meer worden. Het controleren en de verantwoording van werk is een steeds grotere rol gaan spelen. De computer heeft daar geen goed in gedaan, of het nu zorgmedewerkers zijn die zuchten onder administratiedwang, het volgen van pakjesbezorgen of het monitoren van callcenter medewerkers. Het is wantrouwen troef en de ene helft controleert, coach, stuurt de andere helft van de werkenden. In de zoektocht naar zo snel en goedkoop mogelijk.
 • Louis De Koning

  1 jaar geleden
  Gewoon een kwestie ook om als werknemer je gewerkte tijd bij te houden. En dan kan het zo zijn dat je de ene dag 6 uur werkt, de andere dag 10.
 1. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?